Balatoni halsimogató

Ismered a balatoni halakat? Teszteljük!

A játék során egy víz alatti ablakon át beleshetsz a Balaton vízi élővilágába, ahol az úszkáló halak csak arra várnak, hogy közelebb csald őket.

Gyere a múzeumba és találkozhatsz a Bodorkával, a Küsszel és a többiekkel!

Rutilus rutilus

A bodorkán kívül búzaszemű keszegnek is hívnak, amit a szemem körüli pirosas, búzamag színű gyűrűről kaptam. Kis termetű, egész Európára jellemző halfaj vagyok.

Esox lucius

Tudtad, hogy én, a csuka igazi állóvizi halfaj vagyok? Kerülöm a gyors sodrású folyókat, patakokat, de kedvelem az olyan, növényzettel benőtt tavakat, mint a Balaton.

Carassius auratus

Én az ezüst kárász vagyok, őshazám Kelet-Ázsia és Szibéria, de már Európa vadvizeiben is elterjedtem. Háziasított rokonom a közismert aranyhal.

Sander lucioperca

Velem, a süllővel sok helyen találkozhattok, mivel változatos élőhelyeken élek. Még a félsós vizű tengeröblökbe és nyílt tengerbe is kivándorlok.

Silurus glanis

Ugye milyen nagyra nőttem? Én, a harcsa vagyok a magyarországi halak óriása, akár 2 méteresre is megnövök.

Alburnus alburnus

Én a küsz apró, 8-12 centiméter hosszú, nyúlánk hal vagyok. Magyarország szinte valamennyi álló- és folyóvizében megtaláltok.

Cyprinus carpio

Én, a ponty vagyok a földön legszélesebb körben elterjedt édesvízi halfaj. Elég sokáig élek; ha a horgot és a hálót egyaránt sikerül elkerülnöm, akár a 25-30 éves kort és az 1 méter feletti testhosszúságot is elérhetem.

Perca fluviatilis

Én, a sügér a lassúbb folyóvizeket és az állóvizeket kedvelem, megtalálhatsz egész Európában, Észak-Amerikában és Ázsiában is. Még díszhal rokonaim is vannak.

1. oldal / 2
Hétfő 9.00-18.00
Kedd 9.00-18.00
Szerda 9.00-18.00
Csütörtök 9.00-18.00
Péntek 9.00-18.00
Szombat 9.00-18.00
Vasárnap 9.00-18.00