A Balatoni Múzeum munkatársa a múzeumi koordinátorok között

A „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 projekt 2018. február 01-től indult útjára. A fenti projekt keretében országosan 41 múzeumi koordinátor kezdete el munkáját megyénként 2-2 fő és a fővárosban 3 fő. Zala megye egyik koordinátora a Balatoni Múzeum múzeumpedagógusa, Németh Péter.

A projekt célja: A múzeumi és könyvtári terület intézményeinek és szakembereinek felkészítése arra, hogy választ adjanak az új társadalmi-gazdasági kihívásokra oly módon, hogy a társadalom fiatal korosztályait helyezik reflektorfénybe, s fejlesztési tevékenységük minél hatékonyabb elvégzését a közoktatási rendszeren, azaz az intézményeken, a pedagógusokon, illetve a leendő pedagógusok érzékenyítésén keresztül vigyék véghez.

A projekt során a múzeumi szakterületen módszertani fejlesztés, a koordinátorhálózat bővítése, működtetése, valamint mintaprojektek megvalósítása történik. Új akkreditált képzések tervezése és megvalósítása, szakmai disszemináció és kommunikáció elvégzése, szakmai monitoring tevékenység és múzeumi minőségmenedzsment rendszer kidolgozása is a program része.
A megaprojekt a Szabadtéri Néprajzi Múzeum (SZNM) – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) konzorciumában valósul meg 2020.január 31-ig.
A projekt költségvetése EFOP 3. prioritás kiemelt projekt támogatása (100%): bruttó 2 milliárd Ft.
A projektről bővebb információk a Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ honlapján olvashatók.

szerda, 15 november 2017 13:38

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen aktuális és elkövetkezendő kiállításainkról és programjainkról!

signup

Múzeumi bolt