Csiszár Elek festőművész életmű kiállítása

Csiszár Elek Keszthelyen született, és rövid budapesti megszakításokkal itt is lakott 1959-ig. A jelenleg Siófokon élő művész eddigi életét tehát közvetlen a Balaton közelében töltötte. Így nem véletlen, hogy a tó és annak környezete, tájképi és emberi világa folyamatosan megtalálható képein. Tárlata 2019. március 9. és - meghosszabbítva - május 18. között tekinthető meg a Balatoni Múzeumban.

Az 1932-ben született alkotó 1954 óta vesz részt kiállításokon. Első egyéni tárlata 1961-ben volt a kaposvári Rippl-Rónai Múzeumban.

"Csiszár Elek nem úgy "balatoni festő", ahogy Mészöly Gézát, Egry Józsefet, Halápy Jánost, vagy akár még Bernáth Aurélt is annak tekintjük. Ha tájként jelenik meg valamely képén, akkor is inkább helyszín, mint téma. Mindig is természetelvű festő volt, bár többnyire nem a hagyományhű realista értelemben." - írta róla Dr. Pogány Gábor művészettörténész.

A hazai tárlatok mellett műveivel szerepelt Jugoszláviában, Lengyelországban, Szovjetunióban, NDK-ban, Hollandiában, Olaszországban, Ausztriában, Horvátországban (Porec), Izraelben. 1997-ben Balaton Díjat kapott. 1998-ban Siófok Város Díszpolgára címet kapott.

Megnyitó időpontja: 2019. március 9. 16 óra

Program:

A megjelenteket köszönti: Ruzsics Ferenc, Keszthely Város polgármestere

Köszöntőt mond: Havasi Bálint, a Balatoni Múzeum igazgatója

A kiállítást megnyitja: Dr. Kostyál László, művészettörténész

Közreműködnek: Alföldiné Szelestei Ágnes (fuvola), és Farkas Berta (zongora), a Festetics György Zeneiskola pedagógusai

 

péntek, 31 május 2019 12:02

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen aktuális és elkövetkezendő kiállításainkról és programjainkról!

signup

Múzeumi bolt