Festői világok - VALLON Basilides Marcelle kiállítása

Egy nemzetközileg elismert akvarellfestő életművét mutatja be a Balatoni Múzeum 2018. szeptember 22-én nyílt időszaki kiállítása.

VALLON Basilides Marcelle műveit egyéni és csoportos kiállításokon Magyarországon, Svájcban, Hollandiában, Ukrajnában és Szlovákiában is láthatta már a közönség. Jelen tárlaton mintegy nyolcvan kép segítségével ismerhetik meg a látogatók a művésznő szimbolikus világait. A fantáziában gazdag, rendkívül igényes alkotások Vallon B. Marcelle derűs világnézetéről árulkodnak, s rajtuk keresztül feltárulnak előttünk az akvarellben, mint festői technikában rejlő határtalan lehetőségek is. 

A művészről

VALLON Basilides Marcelle a francia nyelvű Svájcban született 1938-ban. 1957-ben szerez festő-keramikusi diplomát a Svájci Keramikus Főiskolán. 1995-től, miután felnevelt három gyereket, festőkurzusokat látogat, főként Pierre Becknél, a híres svájci akvarellfestőnél. 1999-ben telepedik le Magyarországon, a Balaton közelében festőművész férjével, Basilides Bálint Gézával. Tagja a Mednyánszky Társaságnak, részt vett a cserszegtomaji Nemzetközi Szabad Művészet Alkotótáborban. Akvarellfestés oktatásával is foglalkozott.

 Meghosszabbítva 2019. február 28-ig.

 Képgaléria

 

Last modified on Thursday, 14 March 2019 10:02

Shop