A városi fiú - Berkes József szerzői estje

A Magyar Költészet Napja alkalmából, 2019. április 13-án 17 órától szeretettel várjuk az érdeklődőket Berkes József szerzői estjére.

Berkes József bemutatkozása:

"1946. március 11-én születtem Keszthelyen, helyi iparos családban. Apám cipészmester, anyám varrónő volt.

Életem első húsz esztendejét a szülővárosomban éltem le, itt jártam iskolába, fiatalkori emlékeim ide kötnek. A Vajda János Gimnázium után mezőgazdasági pályára kerültem, első munkahelyem a Kerkakutasi Mezőgazdasági Termelőszövetkezet volt. Nyugdíjazásomig a Lenti járásban, mezőgazdasági nagyüzemekben, különböző beosztásokban dolgoztam.

Humán érdeklődésem már a gimnáziumban megmutatkozott,

szerettem a magyar nyelvet, az irodalom minden ágát. Az első verseimet az 1990-es évek vége felé írtam, majd több év szünet következett. Nyugdíjba vonulásom után újra késztetést éreztem a versírásra. Költeményeim elsősorban a környezetemről, családomról, tapasztalataimról szólnak sajátos stílusban és formában.

Visszaemlékezéseimet „A városi fiú” című életrajzi könyvben írtam le, elsősorban a gyermekeimnek, családtagjaimnak szántam, de szeretném ha önök is megismernék belőle azokat az embereket, akik között leéltem az elmúlt több mint hetven évet. Számos olyan dologról szól a visszaemlékezés, aminek résztvevője voltam: örömről, bánatról, mindenféléről. Tulajdonképpen egy korrajz, családi szemszögből, az én szemüvegemen keresztül.

Szeretettel dolgozom az írásaimon éppúgy, mint más jellegű feladatokon is addig, amíg az egészségem engedi.

Remélem, kellemes időtöltés lesz a bemutatkozásunk, az olvasás, és talán a saját életükben is találnak hasonló történeteket, amelyek nyomán Önök is késztetést éreznek hasonló könyvek megírására."

 

Az est programja:

 

A szerzővel beszélget: Vogl Mária tanár, a bemutatásra kerülő könyvek lektora

Közreműködnek:

Töttő Vilmos népzenész, a szerző barátja

Takács Szilvia, Nagy Katalin és Papp Ferenc

Vendégek:

Madár János költő, a Magyar Írószövetség választmányi tagja, Kiadó

Ruda Gábor, a Muravidék Baráti Kör egyesület elnöke

Dr. Zágorec Csuka Judit költő, irodalomtörténész

 

Szeretettel várjuk!

 

Last modified on Monday, 15 April 2019 09:47

Shop