“Castrum Virtuale - Reconstruction and visualization of the Roman Heritage between Rhine and Danube” Nemzetközi Workshop Keszthelyen

A Balatoni Múzeum és a lipcsei Kelet-Közép-Európai Történet- és Kultúratudományi Intézet (GWZO) a “Castrum Virtuale - Időutazás a fenékpusztai római erődben” című kiállítás kapcsán "Castrum Virtuale - Reconstruction and visualization of the Roman Heritage between Rhine and Danube" címmel tudományos konferenciát szervez. 

A 2019. szeptember 13-14-én a keszthelyi Amazon Ház Látogatóközpontban megrendezésre kerülő konferencia keretében régészek és építészek tárgyalják a római emlékek rekonstrukciós lehetőségeit, módjait és problémait: a teljes és részleges visszaépítés, a 2D-es és 3D-as digitális megjelenítés, valamint a múltat felidéző térrendezésre irányuló megoldások példáin. A központban a "Castrum Virtuale" kiállításban bemutatott lelőhely, a fenékpusztai késő ókori erőd áll. A konferencia lehetőséget ad arra, hogy a szakemberek mindhárom bemutatási módszerre kitérve számba vegyék az aktuális és jövőbeli terveket. A Németországból, Ausztriából, Romániából, Szerbiából, Macedoniából valamint Cseh- és Magyarországról érkező előadók ehhez kapcsolódóan a Rajna és Duna menti, továbbá balkáni római kori emlékek példáján keresztül mutatják be és fogalmazzák meg a múlt virtuális felidézésére irányuló kutatási eredményeiket és kérdéseiket.

A konferencia zárt körű, a részvétel meghíváshoz kötött.

Last modified on Monday, 16 September 2019 15:48

Shop