Tárlatvezetések és foglalkozások

A március 15-én nyílt “1848-1849 A SZABADSÁG KATONÁI” című időszaki kiállítás a nyitás óta eltelt két hétben óriási sikernek örved nem csak a felnőttek, hanem az iskolások, sőt az óvodások körében is. A kiállítást eddig 988 fő tekintette meg.
A tárlatvezetéseken és múzeumpedagógiai foglalkozásokon 4 oktató-nevelő intézmény 385 diákja vett részt. A legaktívabb az Asbóth Sándor Térségi középiskola anyaintézménye és a Vajda János Gimnázium diákjai voltak.

A Balatoni Múzeum nem csak az állandó kiállításában, hanem az aktuális időszaki kiállításokhoz is szervez múzeumpedagógiai foglalkozásokat és tárlatvezetéseket. "A szabadság katonái" című kiállításban speciális tárlatvezetések során az egyes tárgyakhoz, személyekhez, eseményekhez fűződő történetek segítségével ismertetjük meg a szabadságharc történetét, a fennmaradt tárgyi emlékanyagot. A gyermekeknek olyan „szerethető történeteket” mesélünk el, amelyek a történelem könyvekből kimaradtak, de mégis segítenek megérteni, megismerni az eseményeket, személyeket.

A tárlatvezetéseket és múzeumpedagógiai foglalkozásainkat a múzeum munkatársai mellett felkészült múzeumi önkéntesek tartják, előre egyeztetett időpontban (a keszthelyi diákcsoportoknak díjmentesen). A kiállítás április végéig tekinthető meg.

Múzeumpedagógiai foglalkozásra jelentkezhet a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. emailcímen vagy a 06/83/312-351 telefonszámon.
 
Németh Péter
közönségkapcsolati munkatárs
múzeumpedagógus hallgató

Last modified on Sunday, 16 June 2013 19:32

Shop