"1848-1849 A SZABADSÁG KATONÁI" című kiállítás

2012. március 15. - 2012. április 30.

A történelmi évfordulóhoz kapcsolódó emlékkiállítás Máday Norbert és Fekete György magángyűjtők, valamint a Balatoni Múzeum közös szervezésében valósult meg. A tárlat a szabadságharc katonáit állítja a középpontba.

A hadi eseményeket, a szemben álló felek fegyverzetét, viseletét tematikus egységekbe csoportosítva ismerhetjük meg a forradalom napjaitól kezdve a világosi fegyverletételig. A muzeális tárgyak, ritkán látható fegyverek mellett csataképek, dokumentumok mutatják be 1848 és 49 történetét. A szabadságharc bukása után a vértanúk hősi halála, az emigránsok és az itthon maradók élete elevenedik meg, majd a szabadságharc kultuszának tárgyai, könyvei, képei zárják a kiállítást.

Az események megértését a kiállításban olvasható hosszabb-rövidebb történetek segítik elő, melyekkel elsősorban a fiatalabb korosztályhoz kívánunk szólni, továbbá mindazokhoz akik igazán át akarja élni ezt az időszakot, annak minden szépségével és küzdelmével együtt.

A kiállításban iskolás csoportoknak előzetes bejelentkezés alapján ingyenes tárlatvezetést tartunk, jelentkezni a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. oldalon lehet.

{pgslideshow id=92|width=640|height=480|delay=4000|image=L}

 

Last modified on Saturday, 10 August 2013 19:36

Shop