Titokzatos természet

Célkorosztály: általános iskolások

Részvételi díj: keresse a múzeumpedagógust!

Időtartam: 5 alkalom

Tantárgyi kapcsolódás: természetismeret, környezetismeret, földrajz, biológia

1.alkalom:

A célcsoport tagjai ismerjék meg az új szokatlan környezetet a Balatoni Múzeumot és foglalkozásvezető személyt. Játékos ismerkedés. A fő téma játékos bevezetése. Alapismeretek, tudásszint felmérése játékosan.

A Balaton és környezetének megismerése, az óriás akvárium és preparátumok segítségével. A témához kapcsolódó ügyességi játékokkal.

2. alkalom:

Látogatás Fenékpusztára a madárgyűrűző állomásra. Röviden visszacsatolás az előző alkalom ismereteire. A Balaton madárvilágának megismerése a madárgyűrűző állomáson. A gyerekek megismerik a madárgyűrűzést. Hogyan fogják meg a madarakat a gyűrűzéshez, miért gyűrűznek? Megfigyelik a gyűrűzés folyamatát.

Megfigyelik a gyerekek azon madarakat, amelyek éppen gyógyulnak. Élőben közelről látnak különféle ragadozó madarat, fehér és fekete gólyát. Itt megtanulják, ha sérült madarat találnak, hova kell hozni.

3.alkalom:

Kirándulás a Kis-Balatonhoz. A program célja a Kis-Balaton élővilágának, természetet, élővilágot kímélő gazdálkodásnak a megismerése. Fő szerepet kap a mese és a szemléltetés, magyarázat.

4.alkalom:

Kirándulás a Keszthelyi-hegységbe. A túra alkalmával a kisdiákok bepillantást nyernek a Keszthelyi-hegység élővilágába. A tanösvény egyes állomásain egy-egy élőlényről, életközösségről kapnak információt.

5. alkalom:

Keszthely természeti értékei. Séta a Helikon parkba, a Festetics kastély parkjába. Mitől park egy park, milyen növények alkotják. A Balatoni Múzeum természettudományos kiállításának megtekintése.

 

Login to post comments

Opening hours

Monday:
Closed
Tuesday:
9.00 am - 5.00 pm
Wednesday:
9.00 am - 5.00 pm
Thursday:
9.00 am - 5.00 pm
Friday:
9.00 am - 5.00 pm
Saturday:
9.00 am - 5.00 pm
Sunday:
Closed

Approach

tömegközlekedés   Ca. 5 minutes afoot from train and bus station via Mártírok str.

busz   Park for free around the museum 

kerékpár   The bicycle lane of the West-Balaton passes by the building of the Museum.

Visitors with bicycle can use the Museum's bicycle-sheds.