Történelmi idők sodrában

Célkorosztály: általános iskolások

Részvételi díj: keresse a múzeumpedagógust!

Időtartam: 5 alkalom

Tantárgyi kapcsolódás: történelem    

1. alkalom:

Fenékpuszta erőd maradványainak megtekintése, alaprajzok és a térképek összevetése a valósággal. Az egykori fenékpusztai erőd közelében folyó ásatás megtekintése, bepillantás és részvétel a régészeti munkában. A nap második felében a diákok megismerik a múzeum fegyvertárának érdekes darabjait. Kézbe fognak középkori és újkori szúróvágó- és lőfegyvereket is.

2. alkalom:

Kirándulás a Balaton környezetének legnagyobb felújított várába, a sümegi várba. A vár részeinek megismerése szakember vezetésével, a kiállítások a középkori várbéli életmódba segítenek betekinteni. Egy lovagi torna megtekintése. A program utolsó órájában a Balatoni Múzeum épületében a lovagi harcokról és építészetről tart előadást a múzeum szakembere.

3.alkalom:

Túra a Tátika várhoz. Várépítészeti és régészeti érdekességek feltárása a részben felújított várrom területén. A program második felében lovagi öltözet- és címerkészítés.

4.alkalom:

Rómaikor emlékei, római katona sírja, római villa megtekintése Hévízen. Középkori építészet egregyi Árpádkori templom megtekintése. Van e hasonlóság egy középkori várhoz? Tárgyalkotó tevékenység.

5. alkalom:

Tárgyalkotó tevékenység. A megtekintett épületek makettként történő elkészítése. A látott és hallott ismeretek alapján lovagi öltözet készítés.

More in this category: « Titokzatos természet
Login to post comments

Opening hours

Monday:
Closed
Tuesday:
9.00 am - 5.00 pm
Wednesday:
9.00 am - 5.00 pm
Thursday:
9.00 am - 5.00 pm
Friday:
9.00 am - 5.00 pm
Saturday:
9.00 am - 5.00 pm
Sunday:
Closed

Approach

tömegközlekedés   Ca. 5 minutes afoot from train and bus station via Mártírok str.

busz   Park for free around the museum 

kerékpár   The bicycle lane of the West-Balaton passes by the building of the Museum.

Visitors with bicycle can use the Museum's bicycle-sheds.