0
2020. március 9 - 2020. március 13. biológiaTermészetvédelemMéhészetTermészettudomány

El tudod képzelni a világot színpompás virágok, tarka mezők, zöldellő erdők nélkül? Ugye szereted a gyümölcsöket, a mézet? Legújabb foglalkozásunk azokról az apróságokról szól, akiknek mindezt köszönhetjük.

Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet arra, mennyire sérülékenyek az állatok és növények közt az evolúció során kialakult beporzó kapcsolatok.  Szeretnénk, ha a fiatalok megértenék:

A beporzóktól függ a szárazföldi ökoszisztémák egyensúlya, a vegetációt alkotó növények jelentős százalékának megléte és fennmaradása.

Természetvédelmi mérnök végzettségű múzeumpedagógusunk élményszerű, interaktív foglalkozás keretében ismerteti meg a diákokkal a beporzó rovarokat. Szó lesz a beporzás fontosságáról, és bemutatásra kerülnek különféle méhészeti eszközökkel is.

Hasznos információk

Foglalkozás díja

600 Ft / fő / alkalom (max. 25 fő / csoport)

Foglalkozás időtartama

45 perc

Tantárgyi kapcsolódás

Biológia, természetismeret

Kedvezmények

  • „Márciusi Ifjak” kedvezmény: Ha az „Együtt a beporzókért!” foglalkozás mellett jelentkezik „Márciusi Ifjak” foglalkozásunkra is, a két alkalom együtt 1.200 Ft / fő / alkalom helyett 900 Ft / fő / alkalom.
    A foglalkozásról bővebb információkat itt olvashat.

FONTOS: Amennyiben él a lehetőséggel, regisztrációs űrlapunk „Megjegyzés” rovatában jelezze ezt nekünk!

  • Csoportos kedvezmény: Ha az intézményből több osztály is jelentkezik a foglalkozásra, kedvezményt adunk! 25 főtől 75 főig (2 ill. 3 csoportra bontva) 450 Ft / fő / alkalom; 75 fő felett (4 vagy több csoportra bontva) 400 Ft / fő / alkalom a foglalkozás díja.

FONTOS: Amennyiben él a lehetőséggel, regisztrációs űrlapunk „Megjegyzés” rovatában jelezze ezt nekünk!

  • Múzeumpedagógiai bérlet: Középiskolások részére 4 alkalomra érvényes bérlet ára 1 600 Ft / fő. Bérleteinkről itt is tájékozódhat.

FONTOS: Bérleteinknek NINCS lejárati ideje. Egy bérletet több csoport / osztály is igénybe vehet.

Ha bármilyen kérdése merülne fel, keresse bizalommal Németh Péter múzeumpedagógust a 83/312-351-es telefonszámon vagy a muzeumpedagogia@balatonimuzeum.hu e-mail címen.

Jelentkezés a "Csodabogarak" foglalkozásra

A regisztráció lezárult
Németh Péter

Németh Péter

múzeumigazgató helyettes - múzeumpedagógus
+36 83 312 351 - Kapcsolat
peter.nemeth@balatonimuzeum.hu