0
2020. július 6 - 2020. július 10. VárakTörténelemRégészetKézműves foglalkozásÁsatás

Tájékoztatjuk a kedves érdeklődőket, hogy a tábor betelt, a jelentkezés lezárult.

Ki ne bújna szívesen Indiana Jones vagy Lara Croft bőrébe? Táborunkban a múltfeltárás izgalmas világába kalauzoljuk el a gyerekeket. Ígérjük, velünk senki sem fog unatkozni!

Utánajárunk, mióta, miért és hogyan kutatnak a régészek régmúlt idők maradványai, tárgyi emlékei után. Milyen eszközökkel dolgoznak a régészek? Milyen társtudományok segítik a munkájukat? Ezeket a kérdéseket is megválaszoljuk.

Nem csak elméletben régészkedünk, hanem bakancsot húzunk, spaknit ragadunk, és kipróbáljuk magunkat terepen, igazi ásatáson is.

Természetesen túrázni is fogunk, hiszen Keszthely környékén számos csodás történelmi emléket, köztük a feltárásoknak köszönhetően ma már jól ismert várakat találunk, melyeket feltétlen érdemes felkeresni egy „leendő régésznek”.

Betekintünk a kulisszák mögé, a múzeum gyűjteményeiben kutakodunk, középkori fegyverekkel ismerkedünk.

A földből előkerült kincsek a régész után a restaurátor kezébe kerülnek. Táborozóink az ő – ugyancsak nagyon érdekes – munkájába is bepillantást nyerhetnek.

A heti programokból a kézműveskedés sem maradhat ki: papírból, agyagból és fémből készítünk majd tárgymásolatokat.

Persze a régészeknek is kell a pihenés, így két kaland között egy kis kötetlen játékra is lesz lehetőség akár a múzeumban, akár a szabadban.

Hasznos információk

Tábor díja:

4.000 Ft / fő / nap

Korosztály:

8 – 14 év

Kedvezmény:

5% testvérkedvezmény

Tábor időtartama:

5 nap / napi 8 óra

Ha bármilyen kérdése merülne fel, keresse bizalommal Németh Péter múzeumpedagógust a 83/312-351-es telefonszámon vagy a muzeumpedagogia@balatonimuzeum.hu e-mail címen.

Jelentkezés a "Régészet I." táborra

A regisztráció lezárult
Németh Péter

Németh Péter

megbízott múzeumigazgató - múzeumpedagógus
+36 83 312 351 - Kapcsolat
peter.nemeth@balatonimuzeum.hu