0
2020. július 20 - 2020. július 24. Kézműves foglalkozásÁsatásVárakTörténelemRégészet

Ki ne bújna szívesen Indiana Jones vagy Lara Croft bőrébe? Táborunkban a múltfeltárás izgalmas világába kalauzoljuk el a gyerekeket. Ígérjük, velünk senki sem fog unatkozni!

Utánajárunk, mióta, miért és hogyan kutatnak a régészek régmúlt idők maradványai, tárgyi emlékei után. Milyen eszközökkel dolgoznak a régészek? Milyen társtudományok segítik a munkájukat? Ezeket a kérdéseket is megválaszoljuk.

Nem csak elméletben régészkedünk, hanem bakancsot húzunk, spaknit ragadunk, és kipróbáljuk magunkat terepen, igazi ásatáson is.

Természetesen túrázni is fogunk, hiszen Keszthely környékén számos csodás történelmi emléket, köztük a feltárásoknak köszönhetően ma már jól ismert várakat találunk, melyeket feltétlen érdemes felkeresni egy „leendő régésznek”.

Betekintünk a kulisszák mögé, a múzeum gyűjteményeiben kutakodunk, középkori fegyverekkel ismerkedünk.

A földből előkerült kincsek a régész után a restaurátor kezébe kerülnek. Táborozóink az ő – ugyancsak nagyon érdekes – munkájába is bepillantást nyerhetnek.

A heti programokból a kézműveskedés sem maradhat ki: papírból, agyagból és fémből készítünk majd tárgymásolatokat.

Persze a régészeknek is kell a pihenés, így két kaland között egy kis kötetlen játékra is lesz lehetőség akár a múzeumban, akár a szabadban.

Hasznos információk

Tábor díja:

4.000 Ft / fő / nap

Korosztály:

8 – 14 év

Kedvezmény:

5% testvérkedvezmény

Tábor időtartama:

5 nap / napi 8 óra

Ha bármilyen kérdése merülne fel, keresse bizalommal Németh Péter múzeumpedagógust a 83/312-351-es telefonszámon vagy a muzeumpedagogia@balatonimuzeum.hu e-mail címen.

Jelentkezés "Régészet II." táborra

Kérjük, valamennyi mezőt töltse ki! (A nem releváns mezőket pl. "-" jellel jelölje.)

Gondviselő adatai

Gyermek(ek) adatai

Németh Péter

Németh Péter

múzeumigazgató helyettes - múzeumpedagógus
+36 83 312 351 - Kapcsolat
peter.nemeth@balatonimuzeum.hu