LogoBalatoni MúzeumBábelhal WebstudioTelepít
00
2020. február 6. NagyváthyKeszthelyIskolatörténet

2020-ban nagyszabású kiállítással emlékezünk a 75 éve alapított keszthelyi Mezőgazdasági Technikumra – későbbi nevén Nagyváthy János Szakközépiskolára. A kiállítási anyag gyűjtéséhez és meghatározásához a közösség segítségét kérjük.

Az évtizedek során több ezer diák tanult és végzett a Nagyváthyban. Városunkban és környékén is, sőt, az egész országban sokan vannak, akik szívesen emlékeznek vissza keszthelyi diákéveikre.

Szeretnénk, ha kiállításunkat e közösség – a „nagyváthysok” – valóban magukénak éreznék. Ezért kérjük, hogy akinek van olyan tárgyi emléke (fotó, dokumentum, érem, kitüntetés, stb.), amely az egykori iskolához köthető, és szívesen közzé tenné, adja kölcsön a kiállítás idejére. (A múzeum ezeket a kiállítás zárását követően természetesen visszaadja tulajdonosának.)

S hogy teljes legyen a kép, várjuk azokat a személyes történeteket, vicces, érdekes sztorikat is, melyek az iskola mindennapi életéről árulkodnak.

A Nagyváthy János Szakközépiskola közösségi oldalán több sorozatnyi fotó látható, melyek a múzeumba került negatívokról készültek. Szeretnénk, ha minél több, pontosabb információt tudnánk átadni arról, hol és kiket rögzített a fényképezőgép. Az oldalon a képekhez írt megjegyzéseikkel tudják segíteni a meghatározást.

Ha tehát bármilyen iskolatörténeti vonatkozású tárggyal, dokumentummal, vagy akár csak információval rendelkezik, kérjük, keresse bizalommal a kiállítás kurátorát.

Elérhetőségei:

Németh Péter múzeumigazgató helyettes

+36 83 312 351

peter.nemeth@balatonimuzeum.hu