LogoBalatoni MúzeumBábelhal WebstudioTelepít
00
2012. november 27. Információs napMúzeumpedagógiaÁllandó kiállítás

A Balatoni Múzeum Nemzeti Kulturális Alap Közgyűjteményi Kollégiumához benyújtott, 3506/01747 azonosító szám alatt nyilvántartásba vett „A Balatoni Múzeum Aranyhíd állandó kiállításához múzeumpedagógiai foglalkoztató lapok készítése” c. pályázata 300.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A támogatott összeg felhasználásával 4db A/3-s méretű foglalkoztató lap nyomdai előkészítő munkái és 4000 db A/3-s lap nyomdai munkái valósultak meg.

A „Fedezzük fel együtt a Balaton titkait!” című felfedező lapok elkészítésével a célunk az volt, hogy a célközönség, a 9-14 éves korosztály számára könnyebben feldolgozhatóvá váljék az állandó kiállítás, másrészt játékos formában tanuljanak, és szeressék meg a múzeumot, vagy akár az adott tantárgyat, amihez a lap kapcsolható.

A lapok összeállítását és megszerkesztését a Balatoni Múzeum múzeumpedagógusa végezte a történész muzeológus közreműködésével.

A Balatoni Múzeum 2012. november 28-án szervezett egy olyan múzeumpedagógiai információs napot, amelyen a múzeum új múzeumpedagógiai eszközének, a foglalkoztató lapoknak a bemutatása, népszerűsítése is megtörtént a pedagógusok számára.

Szakmai beszámoló letöltése

Németh Péter

Németh Péter

múzeumigazgató helyettes - múzeumpedagógus
+36 83 312 351 - Kapcsolat
peter.nemeth@balatonimuzeum.hu