LogoBalatoni MúzeumBábelhal WebstudioTelepít
00
2023. október 14. - 2024. október 5. NéprajzMúzeumtörténetKépzőművészetRégészet

A Balatoni Múzeum 2023-ban ünnepli alapításának 125 éves évfordulóját. Az erre az alkalomra létrehozott tárlattal azt a nem kis célt tűzte ki a Múzeum, hogy megmutassa milyen volt, mivel foglalkozott, hogy maradhatott fenn töretlenül a Balatoni Múzeum az elmúlt 125 esztendőben.
Egy múzeumtörténeti tárlat megtekintésére, egy utazásra invitáljuk! Olyan időutazásra, amely során nem csak a Múzeum 125 évét barangoljuk be a „születés” előtti időktől a megszűnés küszöbére kerülésén át egészen napjainkig. A Múzeumi gyűjtemények mesélő tárgyai révén visszarepülünk az őskorig. Megelevenedik előttünk a Balaton térségében élt ember múltja, részesei lehetünk nagy birodalmak tündöklésének és bukásának, a honfoglalástól végigkísérjük őseink életét egészen a közelmúltig.

A Múzeum 15 gyűjteményéből, gyűjteményi egységéből olyan tárgyak jelennek meg, amelyekkel évtizedek óta vagy egyáltalán nem találkozhatott a nagyközönség, illetve egyediségükkel tűnnek ki hazánk vagy akár Európa más múzeumaiban őrzött hasonló tárgyak sorából.

Régészeti gyűjteményünk anyaga felöleli az összes régészeti kort és kultúrát, sőt a környék leletei régészeti fogalmak névadói lettek.

A tárlat bepillantást enged a múzeum életébe, a kulisszák mögé is.

A kiállítás önerőből, Keszthely Város Önkormányzata fenntartói hozzájárulásával valósulhatott meg.

Megtekinthető a múzeum nyitvatartási idejében 2024. október 5-ig.