Márciusi ifjak - Vándorkiállítás Rácalmáson

2018 március 12-27. között a Balatoni Múzeum saját vándorkiállítással szerepelt a Fejér megyei kisvárosban, Rácalmáson.

A múzeum fegyvertárából és numizmatikai gyűjteményéből összeállított anyag az 1848-49-es forradalom és szabadságharc relikviáit, használati tárgyait foglalta magában. 

 

Az esemény a tavaly a keszthelyi járásban nagy sikerrel bemutatott kiállítás-sorozat folytatása volt. A Balatoni Múzeum az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt 2016. évi Járásszékhely Múzeumok pályázat szakmai támogatását nyerte el akkor, és megvalósította a „Gyere velünk múzeumba” programot.

A járás hét falusi általános iskolájában lehetett megtekinteni egy-egy hétig a vándorkiállítást, amelyhez múzeumpedagógiai foglalkozások is kapcsolódtak. A rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár értesült a kiállítás-sorozatról, és kérték a tárgyakat egy hasonló bemutatóra. 2018. március 12-én nyílt meg a kiállítás, melyet a múzeum munkatársai vittek el és rendeztek be. A megnyitó beszédet Haász Gabriella, a Balatoni Múzeum történész muzeológusa tartotta. A rá következő két hétben többek között a rácalmási általános iskola több osztálya, érdeklődő helybeliek és a művelődési ház foglalkozásainak résztvevői látták a kiállítást. A település március 15-i hivatalos ünnepségének is része volt az anyag megtekintése. A képsorozat, melyet a rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár bocsátott a rendelkezésünkre, a megnyitón készült. 

Köszönjük a bemutatkozási lehetőséget és a támogatást!

csütörtök, 26 április 2018 09:23

Aktuális programok

  

Nyitvatartás

Hétfő:
Zárva
Kedd:
9:00-17:00
Szerda:
9:00-17:00
Csütörtök:
9:00-17:00
Péntek:
9:00-17:00
Március 22-én technikai okok miatt zárva
Szombat:
9:00-17:00
Vasárnap:
Zárva

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen aktuális és elkövetkezendő kiállításainkról és programjainkról!

signup

Múzeumi bolt