LogoBalatoni MúzeumBábelhal WebstudioTelepít
00
2009. december 3. DivatbemutatóFestészet NapjaKiállítás

A Nemezeti Kulturális Alap Múzeumi Kollégiumának 2011.06.28-i döntése alapján a Zala Megyei Múzeumok Igazgatóságának ” Múzeumok Őszi Fesztiváljához kapcsolódó kiállítás és múzeumpedagógiai program megvalósítása a Balatoni Múzeumban ” című pályázata 115.000 Ft támogatásban részesült.

Megvalósított kiállítás:

„Együtt” c. képzőművészeti kiállítás

Időpont: 2009. október 16.

A magyar kortárs képzőművészet megismertetése fontos tevékenysége a Balatoni Múzeumnak. Évtizedek óta jelentős tárlatokat rendeztünk e témában.

Péczeli Margit kurátor vezetésével 2005-ben csatlakoztunk a Magyar Festészet Napja megünnepléséhez.

2011-ben, az országos rendezvényhez kapcsolódva, a Zala megyében élő rangos képzőművészeknek és a megyével határos szomszéd országok festőművészeinek nyitottunk közös kiállítást Együtt címmel.

Ebben az évben a X. Magyar Festészet Napja rendezvénysorozat keretében a Kárpát-medencei alkotók festészeti bemutatkozására került sor.

Megvalósított programok:

„Big draw” – „Nagy rajzolás”

Időpont: 2011.október 9.

A Nagy Rajzolás programot a Fejér György Városi Könyvtár, Könyves Vasárnap c. programja keretében valósítottuk meg, a korábbi évek gyakorlatának megfelelően.

A két program időpontjának egyezése miatt a nagyobb súlyú rendezvényhez igazodtunk. A Könyvtár kertjében, az évek óta megszokott helyen mutatkozhatott be a Balatoni Múzeum könyvtára is a társintézményekkel együtt.

„Az örökéletű farmer” – Divatbemutató

Időpont: 2011. október 28.

2011 szeptemberben nyílt Az örökéletű farmer c. időszakos kiállítás, ami december közepéig várta a látogatókat, ezért szerepeltettük az Őszi Fesztivál egyik programjaként.

A kiállításhoz kapcsolódva elsősorban a fiatalokat, a farmert viselőket szerettük volna megszólítani, ezért október utolsó hetében, okt. 28-án egy divatbemutatóra hívtuk a középiskolák diákjait.

Szakmai beszámoló letöltése

Havasi Bálint

Havasi Bálint

régész - múzeumigazgató
+36 83 200 454 (9.00-13.00)
balint.havasi@balatonimuzeum.hu