2016. évi Járásszékhely Múzeumok szakmai támogatása – Gyere velünk múzeumba

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt pályázaton a Balatoni Múzeum 2016. tavaszán indult, és 2 900 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Az elnyert összeget a Balatoni Múzeum a „Gyere velünk múzeumba” c. program megvalósítására használja fel 2016. szeptember 01 - 2017. június 31. közötti időszakban.

A program során első körben múzeumpedagógiai programfejlesztések valósulnak meg óvodások és általános iskolások számára. A Keszthely Járás óvodáiban és Keszthely város óvodásainak 66 db foglalkozás kerül megtartásra élővilág ismeret témában. Ez részben utazó foglalkozás jelleggel a vidéki óvodásoknak, a keszthelyi óvodások számára pedig a Balatoni Múzeum épületében valósul meg. A program második félévében „Márciusi ifjak” címmel 7 járási általános iskolába (Alsópáhok, Cserszegtomaj, Sármellék, Zalavár, Zalaapáti, Zalaszántó, Zalacsány) vándorkiállítást szervezünk. Két biztonsági vitrinben mutatjuk be a Balatoni Múzeum 1848/49-es forradalom- és szabadságharchoz kapcsolódó érdekes műtárgyait. A kiállítás 1-1 hétig látható az általános iskolákban, ahol ez időszakban a diákok számára a kiállítások témájához kapcsolódó foglalkozásokat (39 db) tart a múzeum múzeumpedagógusa. A vándorkiállítást és a foglalkozásokat egy elektronikus tananyagfejlesztés is kiegészíti.

hétfő, 20 február 2017 10:03

Aktuális programok

  

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen aktuális és elkövetkezendő kiállításainkról és programjainkról!

signup

Múzeumi bolt