0

Keszthely-Fenékpuszta: Katalog der Befunde und ausgewählter Funde sowie neue Forschungsergebnisse

kerámiákleletkatalógusMogentianapénzérmék

A fenékpusztai római kori erődről Csák Árpád híradása óta többen és többféleképpen vélekedtek. A tudományos vélemények és nézetek ütközésével, ütköztetésével együtt jár, hogy egyre pontosabb adatokat eredményeznek például az erőd építésének megközelítő pontosságú évszámáról, intervallumáról…

7 200 Ft

Leírás

A fenékpusztai római kori erődről Csák Árpád híradása óta többen és többféleképpen vélekedtek. A tudományos vélemények és nézetek ütközésével, ütköztetésével együtt jár, hogy egyre pontosabb adatokat eredményeznek például az erőd építésének megközelítő pontosságú évszámáról, intervallumáról. (Müller Róbert szerint lehetetlenség egyetlen esztendő alatt 80 000 köbméter követ alapokba, falakba építeni…) Heinrich-Tamáska Orsolya egyik annak a feltáró-csapatnak, amelyik igen sokat tett a fenékpusztai erőd feltárásáért, tudományos ismertetéséért. Straub Péter mellett ő a másik ásatásvezető. Az előkerült leleteket “első kézből” ismerhette és ismerte. (A Fenékpusztán fényre került tárgyak a balatoni Múzeumba kerülnek, ahol restaurálják azokat.) Heinrich-Tamáska Orsolya a késő római kor és a népvándorlás korának kutatója, a lipcsei egyetem Kelet-Közép-Európa Intézetének munkatársa német nyelven adta közre a fenékpusztai sírokban talált tárgyi emlékek tanulságos, szép üzeneteit.

További információk

Tömeg 2.906 kg
Méretek 30 × 3.5 × 21 cm
Sorozat

CASTELLUM PANNONICUM PELSONENSE

Sorozatszám

ISSN 1869-9901

ISBN

978-3-89-646-153-7

Szerző

Orsolya Heinrich-Tamáska

Kiadó

Balatoni Múzeum, Keszthely, MTA Régészeti Intézete

Kiadás éve

2013

Megjelenés dátuma

2013

Kiadás

Első kiadás

Nyelv

német

Oldalszám

525

Kötés

keménytáblás

Borító

A borítón a római kori erőd rekonstrukciója látható.

Fontos információ a koronavírussal kapcsolatban

Tájékoztatjuk kedves látogatóinkat, hogy a koronavírus miatti rendkívüli helyzetre való tekintettel
a Balatoni Múzeum 2020. március 31-ig bezárja összes kiállítását, látogatókat nem fogad. Bővebb információt itt olvashat.