LogoBalatoni MúzeumBábelhal WebstudioTelepít
00
Időtartam: 45 perc környezetismeret 3. osztály

A múzeumban lévő 3000 literes Balatoni Halak Akváriuma remek lehetőséget nyújt arra, hogy a gyerekek betekintést nyerjenek a halak mindennapi életébe.

Megfigyelhetik testfelépítésüket, mozgásukat, viselkedésüket.

Diorámánk segítségével pedig egy helyen látható az összes őshonos és betelepített balatoni hal. Összehasonlítást nyújt, mi a különbség az apró küsz, és a méretes angolna, vagy csuka között.

Van-e a halaknak foga? Mutat –e változatosságot a testfelépítésük? Van-e olyan hal, aminek testét nem fedi pikkely? Mit nevezünk halpénznek és mi a csodarece?

És ha már a Balaton az ember ősi táplálékforrása, nem feledkezhetünk el a halételekről sem, viszont a hal elfogyasztásához fel is kell azt bontani. A vállalkozó kedvűeknek megmutatjuk, hogyan történik ez szakszerűen.

Hasznos információk

Ajánlott korosztály

Általános iskola alsó tagozatosok

Foglalkozás díja

800 Ft/fő/alkalom – boncolással +300 Ft/fő

Múzeumpedagógiai bérlet

Általános iskola alsó tagozatosok részére 4 alkalomra érvényes bérlet ára 1 600 Ft / fő. Bérleteinkről itt is tájékozódhat.

FONTOS: Bérleteinknek NINCS lejárati ideje. Egy bérletet több csoport / osztály is igénybe vehet.

Foglalkozás időtartama

45 perc

Tantárgyi kapcsolódás

környezetismeret 3. osztály

Keressen minket!

Ha felkeltettük érdeklődését, vagy bármilyen kérdése merülne fel, keresse bizalommal Németh Péter múzeumpedagógust a 83/312-351-es telefonszámon vagy a muzeumpedagogia@balatonimuzeum.hu e-mail címen.

Németh Péter

Németh Péter

múzeumigazgató - múzeumpedagógus
+36 83 312 351 - Kapcsolat
muzeumpedagogia@balatonimuzeum.huNémeth PéterFoglalkozásvezető