LogoBalatoni MúzeumBábelhal WebstudioTelepít
00

A belépőjegy megvásárlásával, illetve a Balatoni Múzeum területére történő belépésével a Látogatói Szabályzat rendelkezéseit a Balatoni Múzeum látogatói önmagukra nézve kötelező érvényűnek ismerik el.

​A múzeumot érvényes belépőjeggyel lehet látogatni. Jegyár kedvezmények nem vonhatók össze. Aki több kedvezményre is jogosult, a jegyvásárlás előtt eldöntheti, melyik kedvezményt veszi igénybe.

Ruhatár

A zavartalan múzeumi élmény érdekében a ruhatár használata ingyenes látogatóink számára, a zárható szekrények kulcsai a portán kérhetők.

  Kérünk, hogy hagyd a ruhatárban

 • csomagod,
 • hátizsákod, vagy háti táskád
 • esernyődet,
 • 30×40×20 cm-nél nagyobb méretű oldal – vagy kézitáskádat!

A fentieken kívül a kiállítótérbe tilos bevinni palackot, ételt, italt, élő állatot (kivéve a vakvezető kutyát), szúró- és vágóeszközöket, illetve bármit, ami a látogatók és a munkatársak testi épségét, biztonságát, illetve a műtárgyak állapotát veszélyezteti (amennyiben egészségileg indokolt, folyadék bevihető: kizárólag egy darab, táskában tartott, max. 0,5 literes palackban).

Kiállítóterek használata

Étkezés

A múzeum kiállítótereiben tilos az ételek és italok fogyasztása, erre kizárólag az előcsarnok területén és a múzeumkertben van lehetőség.

Kisgyermekek számára a múzeumi konyhában biztosított a bébiétel melegítési lehetőség. Kérje recepciós munkatársunk segítségét!

Vízfogyasztás a múzeum konyhájában ingyenesen elérhető.

Szoptatásra külön helyiséget biztosítunk. Amennyiben igényli, jelezze a recepción!

Műtárgyak

A kiállított műtárgyakat és a vitrineket biztonsági és műtárgyvédelmi okokból megérinteni tilos, kivéve, ahol ez kifejezetten engedélyezett. A kiállítóteret és annak berendezési tárgyait kötelező rendeltetésszerűen használni.
Kérjük, hogy a kiállítóterekben ne zavarjuk a többi látogatót hangos beszéddel, a mobiltelefonokat lehetőleg halkítsuk le!

Fényképezés, videózás

Fényképek és videók készítése fotójegy megváltása után engedélyezett, kivéve, ha a kiállítás elején egyéb tájékoztató tábla található kihelyezve. A felvételek kizárólag személyes célokra használhatók, kereskedelmi forgalomba nem hozhatók.

Fotójegy ára: 500 Ft

Lifthasználat

A személyfelvonó használata elsősorban a mozgáskorlátozottak, babakocsit és a lépcsőt nehezen használók számára került kialakításra. Kérjük, ezért csak indokolt esetben használjuk a liftet!

Zárási rend

A pénztár a múzeum zárása előtt fél órával zár. Kérjük, a kiállítótermeket zárás előtt legkésőbb tíz perccel elhagyni!

Családi és csoportos látogatás

A csoportvezetőt, kísérő tanárt illetve szülőt terheli a felelősség azért, hogy csoportjuk minden tagja betartsa a látogatói szabályzatban foglaltakat.
A szülő, nagykorú kísérő felel azért, hogy a gyermek a műtárgyak épségét megóvja, és a kiállítóteret, valamint annak berendezési tárgyait rendeltetésszerűen használja. A fiatalkorú testi épségéért is a szülő, nagykorú kísérő felel.

Látogatás kisgyermekkel

A Balatoni Múzeum kifejezetten várja a gyerekeket, ugyanakkor személyi és műtárgybiztonsági okokból az alábbi szabályok betartása elengedhetetlen:

 • két évnél fiatalabb kisgyermeket kizárólag babakocsiban, vagy a testre elöl rögzített hordozóban lehet a kiállítótérbe vinni,
 • babakocsit csak tolni szabad, kézben összecsukott állapotban sem szállítható
 • bármely korú kisgyermek nyakban és háton való hordozása biztonsági okokból nem megengedhető,
 • a kiskorúért az őt kísérő nagykorú felel.
 • Dohányzás

  A Balatoni Múzeum és a múzeumkert egész területén tilos a dohányzás, elektromos cigaretta használata sem megengedett. Dohányozni az erre kijelölt helyeken, csak az épületen kívül lehetséges.

  Elveszett tárgyak

  A múzeum az elveszett értéktárgyakért felelősséget nem vállal. Talált vagy elveszett értéktárgyak esetében a recepciót kérjük értesíteni! Azokat a tárgyakat, amelyekért tulajdonosuk 6 hónapig nem jelentkezett, a Múzeum kiselejtezi vagy felajánlja jótékony célra.

  Köszönjük, hogy együttműködik velünk értékeink megőrzésében!