LogoBalatoni MúzeumBábelhal WebstudioTelepít
0

A belépőjegy megvásárlásával, illetve a Balatoni Múzeum területére történő belépésével a Látogatói Szabályzat rendelkezéseit a Balatoni Múzeum látogatói önmagukra nézve kötelező érvényűnek ismerik el.

​A múzeumot érvényes belépőjeggyel lehet látogatni. Jegyár kedvezmények nem vonhatók össze. Aki több kedvezményre is jogosult, a jegyvásárlás előtt eldöntheti, melyik kedvezményt veszi igénybe.

Ruhatár

A ruhatár használata nem kötelező, de ajánlott és ingyenes. Kérjük, hogy szíveskedjen a ruhatárban hagyni csomagját, bármilyen méretű hátizsákját és háti táskáját, esernyőjét és 30×40×20 cm-nél nagyobb méretű oldal- vagy kézitáskáját! A fentieken kívül a kiállítótérbe tilos bevinni palackot, ételt, italt, élő állatot (kivéve a vakvezető kutyát), szúró- és vágóeszközöket, illetve bármit, ami a látogatók és a munkatársak testi épségét, biztonságát, illetve a műtárgyak állapotát veszélyezteti. (Amennyiben egészségileg indokolt, folyadék bevihető kizárólag egy darab, táskában tartott max. 0,5 literes palackban.).

Étkezés, dohányzás

A múzeum kiállítótereiben enni, inni, dohányozni tilos. Étel és ital fogyasztása csak az előcsarnok területén és a múzeumkertben megengedett.
A kiállított műtárgyakat és a vitrineket biztonsági és műtárgyvédelmi okokból megérinteni tilos. Kivéve, ahol ez kifejezetten engedélyezett. A kiállítóteret és annak berendezési tárgyait kötelező rendeltetésszerűen használni.

Fényképezés, videózás

A felvételek kizárólag személyes célokra használhatók, kereskedelmi forgalomba nem hozhatók.

Mobiltelefon

Kérjük, a kiállítóterekben ne zavarja a többi látogatót hangos beszéddel, mobiltelefonját halkítsa le és ne használja beszélgetésre.

Lifthasználat

A személyfelvonó használata elsősorban a mozgáskorlátozottak, babakocsit és a lépcsőt nehezen használók számára került kialakításra. Kérjük, ezért csak indokolt esetben használja a liftet!

Látogatás kisgyerekkel

A Balatoni Múzeum kifejezetten várja a gyerekeket, ugyanakkor személyi és műtárgybiztonsági okokból az alábbi szabályok betartása elengedhetetlen. Két évnél fiatalabb kisgyermeket kizárólag babakocsiban, vagy a testre elöl rögzített hordozóban lehet a kiállítótérbe bevinni. A babakocsit csak tolni szabad, kézben összecsukott állapotban sem szállítható. Bármely korú kisgyermek nyakban és háton való hordozása biztonsági okokból nem megengedhető. A kiskorúért az őt kísérő nagykorú felel.

Csoportos és családi látogatás

A csoportvezetőt, kísérő tanárt illetve szülőt terheli a felelősség azért, hogy csoportjuk minden tagja betartsa a látogatói szabályzatban foglaltakat.
A szülő, nagykorú kísérő felel azért, hogy a gyermek a műtárgyak épségét megóvja, és a kiállítóteret, valamint annak berendezési tárgyait rendeltetésszerűen használja. A fiatalkorú testi épségéért is a szülő, nagykorú kísérő felel.

Dohányzás

A Balatoni Múzeum és a múzeumkert egész területén tilos a dohányzás, elektromos cigaretta használata sem megengedett. Dohányozni az erre kijelölt helyeken, csak az épületen kívül lehetséges.

Akadálymentesség

A Balatoni Múzeum kiállításai akadálymentesen személyi emelő és lift segítségével látogathatók.

Zárási rend

A pénztár a múzeum zárása előtt fél órával zár. Kérjük, a kiállítótermeket zárás előtt legkésőbb tíz perccel elhagyni szíveskedjenek.

Elveszett tárgyak

A múzeum az elveszett értéktárgyakért felelősséget nem vállal. Talált vagy elveszett értéktárgyak esetében a recepciót kérjük értesíteni. Azokat a tárgyakat, amelyekért tulajdonosuk 6 hónapig nem jelentkezett, a Múzeum kiselejtezi vagy felajánlja jótékony célra.

Köszönjük, hogy együttműködik velünk értékeink megőrzésében!