LogoBalatoni MúzeumBábelhal WebstudioTelepít
00

Kérdésed van? Ezen az oldalon összegyűjtöttük a leggyakoribb kérdés-válaszokat. Ha nem találod amit kerestél, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot!

Látogatás

Tudok bankkártyával fizetni a Múzeumban?

Igen. Pénztárunkban Mastercard/Visa/Maestro típusú kártyákkal is fizethet. Ezenkívül készpénzt és SZÉP kártyát is elfogadunk fizetőeszközként. Csoportok részére alternatív megoldásként fizetni egyösszegben előre utalással is lehetséges, amely után számlát állítunk ki.

Hol parkolhatok és ezért mennyit kell fizetnem, ha meglátogatom a Múzeumot?

A Balatoni Múzeum körül (Kossuth Lajos, Martinovics, Múzeum utcák) ingyenesen parkolhat. Bővebb információkat a megközelítésről és a parkolási lehetőségekről itt olvashatunk.

Hol találom a mozgáskorlátozott parkolót?

A Múzeum főbejárata előtt, a Kossuth Lajos u. felől közelítheti meg a Múzeum mozgáskorlátozott parkolóját. Bővebb információkat a megközelítésről és a parkolási lehetőségekről itt olvashatunk.

Mozgáskorlátozottként meg tudom nézni a Múzeum kiállításait?

Igen. A Múzeum összes kiállítása akadálymentesített. Mozgáskorlátozott parkolónkat a Múzeum főbejárata előtt, a Kossuth Lajos u. felől találja. Innen tábla mutatja a mozgáskorlátozott bejáratot, amit Múzeum főbejáratától balra talál. Csengessen és munkatársaink segítenek a bejutásban! A Balatoni Múzeum szolgáltatásai a fogyatékkal élő látogatók számára is szinte kivétel nélkül elérhetőek.

Kutyával bemehetek a Múzeumba és a kiállításokba?

Kistestű kutyusokkal igen. Nagyobb testű fajtákkal sajnos nem. Vakvezető és segítő kutyákkal – mérettől függetlenül – a Múzeum összes kiállítása megtekinthető.

Szolgáltatások

Építkezem és régészeti munkát írtak elő az építési engedélyben. Mit tegyek?

Ha az építkezés helye a Balatoni Múzeum gyűjtőterületén található vegye fel velünk a kapcsolatot a regeszet@balatonimuzeum.hu emailcímen vagy hívja a +3683/312-351 számot és keresse régész kollégánkat!

Műtárgyaimat szeretném felbecsültetni, tudnak segíteni?

A Múzeum nem végez értékbecslési tevékenységet, de szívesen segítünk abban, hogy megtalálja a megfelelő szakembert. Írjon emailt az info@balatonimuzeum.hu címre és munkatársunk hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot!

Vásárol a múzeum régiségeket, műtárgyakat?

A Balatoni Múzeum csak a gyűjteményezési körébe tartozó műtárgyakat vásárol, pályázati források segítségével. Konkrét kérdését, ajánlatát az adott műtárgy fényképével együtt küldje el az info@balatonimuzeum.hu címre!