LogoBalatoni MúzeumBábelhal WebstudioTelepít
00
Időtartam: 5 alkalom földrajzkörnyezetismerettermészetismeret

Első nap

Az első napon a táborban részt vevő gyerekek megismerik a Balatoni Múzeum épületét, dolgozóit, szokásait és az alapvető szabályokat.

Mesélünk a Balaton történetéről, 3000 literes akváriumunk, nagyméretű diorámáink és számos preparátumunk segítségével pedig bemutatjuk az élővilágát.

A gyerekek a szabadban is részt vehetnek különböző ügyességi és mozgásos játékokban, rossz idő esetére pedig sok érdekes társasjátékot és kézműves tevékenységet rejtünk a tarsolyunkban.

Második nap

A gyerekekkel a fenékpusztai madárgyűrűző állomásra látogatunk el, ahol szemtanúi lehetnek, hogyan működik a madarakat befogó hálózás, majd a gyűrűzés.

Mi a lényege, mire kell figyelni, milyen információkhoz juttatja egy-egy madár vizsgálata a szakértőket?

Számos érdekesség és vicces történet teszi felejthetetlenné az élményt a gyerekek számára. Alkalomadtán sérült, vagy elárvult madarak és fiókák gyógyítását, ellátását is figyelemmel kísérhetik, hisz a madarak védelme sem elhanyagolható szempont.

Harmadik nap

A harmadik napon a Kis-Balatonhoz kirándulunk, hogy megfigyeljük élővilágát, annak természetes környezetében.

Nagyító és spektív (kereső távcső) segítségével leshetik meg főként a vízimadarakat tisztes távolból, mégis közeli élményként megtapasztalva a kalandot, ugyanakkor elsajátítják az eszközök helyes használatát is.

Fontosnak tartjuk, hogy a Kis-Balaton megfigyeléséhez nélkülözhetetlen természetbarát viselkedést is megtanulják a gyerekek.

Negyedik nap

A tábor negyedik napján a Keszthelyi-hegységbe túrázunk.

A tanösvényen való barangolás célja, hogy a gyerekek minél több állatot és növényt megfigyeljenek, élvezzék a természet csendjét, a mozgás örömét, elsajátítsák a helyes erdei viselkedést és tudatos környezetvédők legyenek.

A végállomás a gyenesdiási Nagymező kirándulóközpont, ahol szusszanhatnak egyet, illetve szabadtéri játékokkal is elüthetik az időt.

Ötödik nap

Az utolsó napra Keszthely természeti értékeinek megismerését terveztük. A város parkjainak bejárásával össze tudják hasonlítani, mi a különbség park és erdő között.

Miért fontos számunkra környezetünk védelme, és hogyan vigyázhatunk rá?

Nagy szabadtéri közös játékkal zárjuk a hetet.

Hasznos információk

Ajánlott korosztály

Általános iskolások

Tantárgyi kapcsolódás

Természetismeret, környezetismeret, földrajz, biológia

A tábor díja

Keresse a múzeumpedagógust!

A tábor időtartama

5 alkalom

Keressen minket!

Ha felkeltettük érdeklődését, vagy bármilyen kérdése merülne fel, keresse bizalommal Németh Péter múzeumpedagógust a 83/312-351-es telefonszámon vagy a muzeumpedagogia@balatonimuzeum.hu e-mail címen.