LogoBalatoni MúzeumBábelhal WebstudioTelepít
00
2017. augusztus 16. Keszthelyi JárásMúzeumpedagógiaMárciusi Ifjak

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt pályázaton a Balatoni Múzeum 2016. tavaszán indult, és 2 900 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Az elnyert összeget a Balatoni Múzeum a „Gyere velünk múzeumba” című program megvalósítására használta fel 2016. szeptember 1 – 2017. június 31. közötti időszakban.

A program során első körben múzeumpedagógiai programfejlesztések valósultak meg óvodások és általános iskolások számára.

A Keszthelyi Járás óvodáiban és Keszthely város óvodásainak 66 foglalkozás került megtartásra élővilág ismeret témában.

Ez részben utazó foglalkozás jelleggel a vidéki óvodásoknak, a keszthelyi óvodások számára pedig a Balatoni Múzeum épületében valósult meg.

A program második félévében „Márciusi ifjak” címmel hét járási általános iskolába (Alsópáhok, Cserszegtomaj, Sármellék, Zalavár, Zalaapáti, Zalaszántó, Zalacsány) vándorkiállítást szerveztünk. Két biztonsági vitrinben mutattuk be a Balatoni Múzeum 1848/49-es forradalom- és szabadságharchoz kapcsolódó érdekes műtárgyait.

A kiállítások 1-1 hétig voltak láthatók az általános iskolákban, ahol ez időszakban a diákok számára a kiállítások témájához kapcsolódó foglalkozásokat (39 db) is tartott a múzeum múzeumpedagógusa. A vándorkiállítást és a foglalkozásokat egy elektronikus tananyagfejlesztés is kiegészítette.

Németh Péter

Németh Péter

múzeumigazgató helyettes - múzeumpedagógus
+36 83 312 351 - Kapcsolat
peter.nemeth@balatonimuzeum.hu