LogoBalatoni MúzeumBábelhal WebstudioTelepít
00
2023. április 20. 10:30 - december 31.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében megvalósuló, A Város Művésze címet viselő projekt zsűrije meghozta a döntést, ennek értelmében 2023. májusában Keszthely, azon belül a Balatoni Múzeum Ágh Márton látványtervezőt és Gere Nóra Éva költőt fogadja vendégül.

A beérkezett 18 pályázatot egy négy főből álló zsűri bírálta.
A zsűri tagjai voltak:

 • Kardos Laura, művészettörténész,
 • Hermán Alíz, szobrász, a projekt szakmai vezetője,
 • Németh Péter, a Balatoni Múzeum igazgatója és
 • Bicsérdiné Bujtor Katalin, művelődésszervező.
 • Gere Nóra Éva

  1995-ben Csíkszeredán született, gyermekkora óta az irodalom szerelmese. A kolozsvári BBTE magyar-orosz szakán kezdte tanulmányait, de egy év után a budapesti MOME design- és művészetelmélet szakára iratkozott be. Jelenleg Prágában szociológiát hallgat.

  Pályaműve egy édesanyja haláláról írt vers.

  Ágh Márton

  1972-ben Keszthelyen született, jelenleg Budapesten élő látványtervező. A Képzőművészeti Főiskolán látvány-, díszlet- és jelmez szakon szerzett diplomát. Színház és filmművészet terén számos díjjal büszkélkedhet. (Jászai Mari-díj, Hevesi Sándor-díj, Európai Filmakadémia a legjobb európai látványtervező díja)

  Ágh Márton pályaműve a Pronton színház: Látszatélet című produkciójának díszlete, mellyel 2016-ban megosztva elnyerte a Színházi Kritikusok Céhének díját a legjobb díszlet kategóriában.

  Az esemény a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósul meg.