0

300 museums in Hungary and Exhibition Spaces

gasztronómiairodalomMagyarországmúzeumok

Pápay György és Vass Norbert ezúttal Magyarország minden megyéjére kiterjedő figyelemmel gyűjtötte össze mindazon látnivalókat, kiállító- és emlékhelyeket, amiknek fontosságáról és szépségéről igyekeztek e kiadványban meggyőzni olvasóikat

3 200 Ft

Leírás

Pápay György és Vass Norbert ezúttal Magyarország minden megyéjére kiterjedő figyelemmel gyűjtötte össze mindazon látnivalókat, kiállító- és emlékhelyeket, amiknek fontosságáról és szépségéről igyekeztek e kiadványban meggyőzni olvasóikat. A nyugat-Dunántúlon található kemenesi vulkánparkot ajánlják legelőször megtekintésre, majd költőnk, Weöres Sándor szülőházát, Csöngén…Innen kanyarul útjuk fel Győrbe, majd le a Balaton mellé. Keszthelyre, ahol a Balatoni Múzeum történetét és termeit mutatják be. Zalai, vasi és győr-mosoni tájak képei után Somogyországba, majd Pest megyébe is elérnek, miközben angol nyelven a nagyvilágot szólították meg, milyen feltűnő vagy éppen rejtettebb értékei vannak a tájhazáknak. A tájhazákból az ország áll össze, hiszen ott kalauzolnak minket a diósgyőri várnál is, vagy éppen a Herman Ottó emlékháznál kell legyen deja vu-élményük, mivel a keszthelyi és miskolc-lillafüredi varsák megszólalásig hasonlítanak egymásra… (A halászó kultúra több évezredes, s Herman Ottó e mesterség rekvizítumat egész földrészeken gyűjtötte. Lokális és globális értékek így találnak egymásra – a látogatókban. Erről is szól az idegen nyelvű kiadvány…)

További információk

Tömeg 0.449 kg
Méretek 22 × 2 × 11.7 cm
ISBN

978-615-80-1562-2

Szerző

Pápay György, Vass Norbert

Kiadó

Örökség Kultúrpolitikai Intézet

Kiadás éve

2014

Megjelenés dátuma

2014

Kiadás

Első kiadás

Nyelv

angol

Oldalszám

346

Kötés

kiadói kartonált papírkötés

Borító

A borítón és a könyvben szereplő fotókat a Mráz Kft munkatársai készítették

Fontos információ a koronavírussal kapcsolatban

Tájékoztatjuk kedves látogatóinkat, hogy a koronavírus miatti rendkívüli helyzetre való tekintettel
a Balatoni Múzeum 2020. március 31-ig bezárja összes kiállítását, látogatókat nem fogad. Bővebb információt itt olvashat.