LogoBalatoni MúzeumBábelhal WebstudioTelepít
00

Zalai Múzeum 13 – Németh József 70 éves

archeológiamúzeumi évkönyvtanulmányokZala megye

Németh Józsefet, a történészt és muzeológust 70. születésnapja alkalmából köszöntötték Vándor László megyei múzeumigazgató és munkatársai

1000 Ft

2 készleten

Leírás

Németh Józsefet, a történészt és muzeológust 70. születésnapja alkalmából köszöntötték Vándor László megyei múzeumigazgató és munkatársai.

Németh Józsefnek volt köszönhető a zalaegerszegi múzeum alapítása és nyitása, szorgalma és tudása nélkül aligha rendezhették volna meg a Zala megye történetét azon, a teljesség igényével bemutatott színvonalon.

Palóczi Horváth Ádámról írta doktori disszertációját, kiváló irodalomtörténész lehetett volna (az volt), ha azt a filoszi pályát választja.

Ám szakembereket nevelt a muzeológia számára, gyűjtötte a műemlékek ábráit-adatait, hogy páratlan katalógusukat átadja a többieknek.

A Balatoni Múzeum munkatársai közül P. Barna Judit, Müller Róbert és Petánovics Katalin is fontos írást választott szakterületéről, hogy Németh Józsefet illőn köszönthesse.

További információk

Tömeg 0,714 kg
Méretek 28,5 × 1,6 × 20 cm
Sorozat

Zalai Múzeum

Sorozatszám

ISSN 0238-5139

Szerző

Bánffy Eszter, Bencze Géza, Dr. Vándor László, Kostyál László, Kvassay judit, Megyeri Anna, Müller Róbert, Petánovics Katalin

Kiadó

Zala Megyei Múzeumok Igazgatósága

Kiadás éve

2004

Megjelenés dátuma

2004

Kiadás

Első kiadás

Nyelv

angol, magyar, német

Oldalszám

294

Kötés

kiadói kartonált papírkötés

Borító

Zala megye címerével