LogoBalatoni MúzeumBábelhal WebstudioTelepít
00
Időtartam: 45 perc történelem 7. osztály

A vetített képes előadáson megemlékezünk azokról a zsidó vallású keszthelyi lakosokról, akiket ingatlanjaikból 1944 júniusának közepén 50 kg-os csomagjaikkal kényszerítettek a számukra kijelölt gettóba, majd alig 2 héttel később már csak egy hátizsákkal szállhattak a vagonokba.

Először Zalaegerszegre vitték őket, onnan pedig a halál- és munkatáborokba. A keszthelyi zsidóság zömét 1944. július 8-án Auschwitz gázkamráiban gyilkolták meg.

A városból elhurcolt 829 emberből alig 100-an élték túl a holocaustot.

A megrázó foglalkozáson bemutatjuk a Pollák és Rosenberg család nemrég megtalált ékszereit és érmegyűjteményét, amelyet egy pincébe elásva, csatos üvegekbe rejtettek, abban bízva, hogy a háború után visszatérhetnek a városba egy új élet reményében.

Hasznos információk

Ajánlott korosztály

Általános iskola felső tagozatosok

Tantárgyi kapcsolódás

történelem 7. osztály

Foglalkozás időtartama

45 perc

Foglalkozás díja

800 Ft/fő/alkalom

Múzeumpedagógiai bérlet

Általános iskola felső tagozatosok részére 4 alkalomra érvényes bérlet ára 2 000 Ft / fő. Bérleteinkről itt is tájékozódhat.

FONTOS: Bérleteinknek NINCS lejárati ideje. Egy bérletet több csoport / osztály is igénybe vehet.

Keressen minket!

Ha felkeltettük érdeklődését, vagy bármilyen kérdése merülne fel, keresse bizalommal Németh Péter múzeumpedagógust a 83/312-351-es telefonszámon vagy a muzeumpedagogia@balatonimuzeum.hu e-mail címen.