LogoBalatoni MúzeumBábelhal WebstudioTelepít
00
Időtartam: 4 alkalom

Első alkalom

Első találkozásunkkor nemcsak a Balatoni Múzeumot mutatjuk be, de 3000 literes akváriumunk és diorámánk segítségével megfigyeltetjük a Balatonban élő őshonos és jellegzetes halakat.

Előbbi szemlélteti a halak mozgását, viselkedését, testfelépítését természetes közegükben, utóbbi pedig segíti, hogy összehasonlíthassák a különböző halfajokat az apró növényevőktől egészen a nagyméretű ragadozóhalakig.

A foglalkozás mozgásos ügyességi feladattal zárul.

Második alkalom

A következő programban a Kis-Balatonhoz kirándulunk el. A cél annak növény-és állatvilágának megismerése.

Nagyító segítségével apró rovarok megfigyelésére adunk lehetőséget.

Nem feledkezünk el a távolabbi élőlényekről sem, ebben segít bennünket az ún spektív, amely egy kereső távcső. Használata kiváló lehetőséget teremt a messzebb fészkelő madárvilág megfigyelésére.

Harmadik alkalom

A harmadik napon Fenékpusztára látogatunk, a madárgyűrűző állomásra. Ott szemtanúi lehetnek, hogyan működik a madarakat befogó hálózás, majd a gyűrűzés.

Mi a lényege, mire kell figyelni, milyen információkhoz juttatja egy-egy madár vizsgálata a szakértőket?

Számos érdekesség és vicces történet teszi felejthetetlenné az élményt a gyerekek számára. Alkalomadtán sérült, vagy elárvult madarak és fiókák gyógyítását, ellátását is figyelemmel kísérhetik, hisz a madarak védelme sem elhanyagolható szempont.

Negyedik alkalom

Az utolsó, negyedik foglalkozás alkalmával a Balaton környékének kisemlőseivel ismertetjük meg a gyerekeket.

Diorámáink és preparátumaink segítségével a lápos területektől haladva egészen az erdeinkig, az ott élő kisebb-nagyobb emlősöket mutatjuk be.

Közvetlen közelről, az összes állat egy helyen történő megfigyelése a természetben esélytelen lenne, nálunk azonban minderre lehetőség nyílik. Mindemellett számos érdekességet is mesélünk róluk.

Hasznos információk

Ajánlott korosztály

Óvodások

Foglalkozás díja

800 Ft / fő / alkalom (max. 25 fő / csoport)
A részvételi díj nem tartalmazza az útiköltség díját!

Foglalkozás időtartama

4 alkalom – alkalmanként 180 perc

Keressen minket!

Ha felkeltettük érdeklődését, vagy bármilyen kérdése merülne fel, keresse bizalommal Németh Péter múzeumpedagógust a 83/312-351-es telefonszámon vagy a muzeumpedagogia@balatonimuzeum.hu e-mail címen.