LogoBalatoni MúzeumBábelhal WebstudioTelepít
00
Időtartam: 10 alkalom AgyagozásTehetséggondozásKézműves foglalkozás

A tehetséggondozás résztvevői az egyik legősibb alapanyaggal, az agyaggal ismerkednek meg, amellyel az ember valaha dolgozott, illetve a mesterséggel, mely belőle táplálkozik, a kerámiaművességgel.

A gyerekek visszarepülhetnek a múltba több ezer évet abba a korba, amikor az ősemberek saját kezükkel készítették mindennapi használati tárgyaikat.

Eredeti őskori műtárgyakat vehetnek kézbe, és saját maguk is készíthetnek marokedényt, mely az első kerámiák egyikének számít.

Az ősi agyagformáló technikák következő lépcsőfokával is megismerkednek, az ún. felrakásos, vagy hurkatechnikával. Kreativitásukat különböző megismert ősi motívumok, díszítőelemek felhasználásával élhetik ki. Ihletet továbbra is a régészeti raktár eredeti leleteiből meríthetnek.

A későbbiekben lehetőségük nyílik az ún. engob technika alkalmazására, és készíthetnek saját monogrammal ellátott pecsétet is.

A tehetséggondozási program utolsó állomásaként olyan gyors és praktikus technikák birtokába juthatnak, melyekkel a későbbiekben könnyen formázhatnak különböző állatfigurákat.

Hasznos információk

Ajánlott korosztály

Általános iskolások

Foglalkozás díja

400 Ft/fő anyagköltség + 1000 Ft/fő/alkalom

Foglalkozás időtartama

10 alkalom

Keressen minket!

Ha felkeltettük érdeklődését, vagy bármilyen kérdése merülne fel, keresse bizalommal Németh Péter múzeumpedagógust a 83/312-351-es telefonszámon vagy a muzeumpedagogia@balatonimuzeum.hu e-mail címen.