LogoBalatoni MúzeumBábelhal WebstudioTelepít
00
2016. április 6. MúzeumpedagógiaVizuális nevelésTehetséggondozás

A Balatoni Múzeum 2015 őszén ismét sikerrel pályázott a Nemzeti Tehetségprogram pályázatára. A „Maszk & Címer a Balatoni Múzeumban ” címet viselő, 60 órás programban 15 tehetséges, viszont hátrányos helyzetű iskolás gyermek vett részt 2016 tavaszán.

A keszthelyi Zöldmező utcai iskolások a tantermi körülményektől és módszerektől eltérően – számukra szokatlan – jobb agyféltekés módszerekkel vizuális alkotásokat készítettek.

A pályázat lehetőséget biztosított, hogy kétnapos kiránduláson vegyenek részt a gyerekek. Így jutottak el a Nemzeti Galériába és a Hollóházi Porcelánmanufaktúrába. Mindkét helyszínen kibontakoztathatták tehetségüket.

A Balatoni Múzeumban pedig a restaurátor munkáját ismerték meg a gyerekek, és pillantottak be a műhely belső, izgalmas világába.

A kirándulás tapasztalatait felhasználva, a vizuális technikák gyakorlását követően agyagból és gipszből olyan tárgyak készültek, amelyek a program végén egy kiállításban is megjelentek.

A programban használt módszereket és készségeket a gyerekek és pedagógusaik is szeretnék a későbbiek során használni és továbbfejleszteni.

A pályázat támogatói:

Emberi Erőforrások Minisztériuma – Emberi Erőforrás Támogatáskezelő
Nemzeti Tehetség Program

Németh Péter

Németh Péter

múzeumigazgató helyettes - múzeumpedagógus
+36 83 312 351 - Kapcsolat
peter.nemeth@balatonimuzeum.hu