LogoBalatoni MúzeumBábelhal WebstudioTelepít
00
2015. július 29. Múzeumok ÉjszakájaFestetics örökség

A Nemzeti Kulturális Alap Közgyűjteményi Kollégiuma a Balatoni Múzeum „A Múzeumok Éjszakájához kapcsolódó programok megvalósítására, valamint a Festetics-örökség bonrendszer kidolgozását célzó együttműködés kialakítására” című pályázatát 150.000 Ft összeggel támogatta.

Múzeumok Éjszkája 2015

A pályázati célkitűzésnek megfelelően Keszthelyen 2015. június 20-án este hat óra és hajnali egy óra között tizenöt non- és forprofit intézmény (Balatoni Múzeum, Helikon Kastélymúzeum, Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely, Balaton Kongresszusi Központ és Színház, Népviseletes Babamúzeum, Történelmi Panoptikum, Csigaparlament, Játékmúzeum- Tüskevár Panoptikum, Erotikus Panoptikum, Keszthely Pantheon, Nosztalgia és Giccs Múzeum, Rádió és Televízió Múzeum, Múzeum Zoo, Kályhák Háza, Szendrey Júlia Emlékszoba) közös szervezésében került megvalósításra a Múzeumok Éjszakája.

A rendezvényre 3200 felnőtt és 896 gyermek váltott jegyet, így a keszthelyi Múzeumok Éjszakájának összlátogatószáma 4247 fő volt.

A múzeum széles programkínálata biztosította, hogy minden korosztály megtalálja az érdeklődésének megfelelő programot.

A rendezvény keretében 1982 felnőtt és 908 diák látogatta meg az intézményt (összesen 2890 fő).

Festetics-örökség bonrendszer

A Múzeumok Éjszakája rendezvényen túlmutatóan a partnerek (Balatoni Múzeum, Helikon Kastélymúzeum, MMM Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely és a Hévízi Gyógytó, Hotel Spa Hévíz, Szent András Reumakórház) a Festetics-örökség bonrendszert használják.

A bonok a Festetics-örökség kedvezményt nyújtó szolgáltatóknál kerültek elhelyezésre.

A kultúrafogyasztók az egyes partner intézményeknél bizonyos szolgáltatások igénybevétele esetén juthatnak hozzá a többféle kedvezmény felhasználására jogosító bonokhoz.

Szakmai beszámoló letöltése

Havasi Bálint

Havasi Bálint

régész - múzeumigazgató
+36 83 200 454 (9.00-13.00)
balint.havasi@balatonimuzeum.hu