LogoBalatoni MúzeumBábelhal WebstudioTelepít
00

Édesapám emléke, 100 éves lenne Csik Ferenc

dunántúli városokéletrajzokemlékezésekHelytörténetolimpiatörténet

Csik Katalin a sírkőnél elevenebb emléket állított könyvének megírásával. …

2200 Ft

Elfogyott

Leírás

Csik Katalin a sírkőnél elevenebb emléket állított könyvének megírásával. Édesapja, az olimpiai úszóbajnok, a világháború áldozata a keszthelyi temetőben nyugszik. Csik Ferenc sporteredményei, embersége, szellemisége mind-mind visszaköszönnek az oldalakról. Lánya így emlékezett rá:

„Nekem Csik Ferenc az édesapám, ám róla tudatos emlékem nem lehet, hisz amikor elment, egy éves múltam csupán. 2002 év nyarán, a szekreter fiókjából a rég érintetlen naplója szinte „mesebeli” igazgyöngyként került elém, s amiben nem reménykedhettem, még ezer csodát rejtett a fiók! Előadásainak kéziratait, orvosi dolgozatokat, leveleket, még a Képes Sport megsárgult, régi-régi, 1941. február 6-án megjelent száma is ott rejtőzködött, egy számomra reveláció erejű rövid mondattal a címlapon: „szerkeszti Dr. Csik Ferenc”.

Azt, hogy édesapám olimpiai bajnok, úszó s orvos volt, tudtam persze korábban is, ám a gondolkodót, a tudatosan élő, a szó legnemesebb értelmében vett sportembert csak ezekből a kincsekből kezdhettem megismerni igazán.

Így aztán alkalom szülte, vagy botcsinálta kutatóként – az esetemben szó szerint értendő – egy gyermek kíváncsiságával, s izgalmával indultam el, hogy megismerhessem azt az embert, akinek én az életemet is köszönhetem.”

További információk

Tömeg 0,462 kg
Méretek 24,5 × 1,8 × 17 cm
Szerző

Csik Katalin

Kiadó

Keszthely Város Önkormányzata

Kiadás éve

2013

Megjelenés dátuma

2013

Kiadás

Első kiadás

Nyelv

magyar

Oldalszám

185

Kötés

keménytáblás

Borító

Bankó Zsolt terve, „A déli partról” című festménye alapján