LogoBalatoni MúzeumBábelhal WebstudioTelepít
00

Egy élet a Kis-Balatonért

emlékiratflóra-faunagasztronómiaKis-Balaton

„A Kis-Balaton veszekedő szelleme”, mélyérzésű és melegszívű ember – így jellemezte Futó Elemért dr. Szabó István egyetemi tanár…

3500 Ft

5 készleten

Leírás

„A Kis-Balaton veszekedő szelleme”, mélyérzésű és melegszívű ember – így jellemezte Futó Elemért dr. Szabó István egyetemi tanár, az „Egy élet a Kis-Balatonért” című kötet keszthelyi bemutatóján.

A kötet szerzője tizenéves kora óta – akkor még édesapjával – járta a berket.

1973-ban kezdte meg munkáját a Kis-Balatonon, s több mint három évtizedig – még nyugdíjazása után – is folytatta. A tájjal együtt élő, a térség védelméért határozottan kiálló, a természet, élővilág érdekeit szem előtt tartva nem egyszer komoly szakmai vitába is szálló Futó Elemér életét dr. Szabó István egyetemi tanár idézte fel a könyv bemutatóján, 2016-ban a Balatoni Múzeumban.

Komoly faj-és élőhelyvédelmi programokat valósított meg. Neki köszönhető, hogy a szürkemarhaállomány visszakerült, hogy a genetikai leromlástól megmentették a vörös mangalicasertést. Részese volt a vörsi tájház létrehozásának.

A kápolnapusztai bivalyrezervátummal csodát művelt, ahogy az állományt felfejlesztette. Annak a híve volt, hogy a régi emberek annyit vettek el a tájból, amennyi létfenntartásukhoz szükséges – emelte ki dr. Szabó István.

A 2010-ben elhunyt Futó Elemér novelláiban megelevenedik a múlt, a berek és élővilága, a Kis-Balaton környékén élő emberek.

További információk

Tömeg 0,392 kg
Méretek 23 × 1,3 × 16 cm
Szerző

Futó Elemér

Kiadó

Balatonberényért Egyesület

Kiadás éve

2016

Megjelenés dátuma

2016

Kiadás

Első kiadás

Nyelv

magyar

Oldalszám

239

Kötés

kiadói kartonált papírkötés

Borító

Fénykép a szerző gyűjteményéből, Dr. Szabó István felvétele