0

Sármellék a feudalizmus végéig – Sármellék a polgári korban

falutörténetKis-BalatonmikrohistorizmusSármellék

Kisvarga Lajos az ötvenes években Sármellék adatait kezdte gyűjteni, fejezetet írt a szülőföld felszínének kialakulásáról, a falu őskori történetéről és tovább…

2 400 Ft

Leírás

Kisvarga Lajos annak a Szántó Imrének volt tanítványa, aki alsópáhoki falumonográfiájával egy új műfajt is teremtett, megelőzve a mikrohistorizmus mai divatját. Kisvarga Lajos az ötvenes években Sármellék adatait kezdte gyűjteni, fejezetet írt a szülőföld felszínének kialakulásáról, a falu őskori történetéről és tovább… – a feudalizmus végéig. A polgári kor történetét Kisvarga Zoltán írta a helytörténeti munkához. Az értékes munka német nyelvű kiadását ajánljuk az olvasók figyelmébe! A szerző emígy nyilatkozott könyvükről: Kisvarga Zoltán Sármellék és környéke történetét mutatja be az érdeklődőknek. Az első rész, amelyet édesapja, Kisvarga Lajos jegyez, a feudalizmus végéig kutakodik, a mostani, második pedig a polgári korban kalandozik. Kisvarga Zoltán a Monitornak elmondta, hogy már készül a harmadik rész. Hogy miért éppen Sármellék? Családi kötődés, hagyományok és emlékek – Kisvarga Zoltán, a második kötet szerzője e témából merítette diplomamunkáját. A célja, hogy fellendítse hazánk egyik legszebb részét, Sármelléket és környékét.

További információk

Tömeg 0.224 kg
Méretek 24.5 × 1 × 17.5 cm
ISBN

ISBN szám nélkül

Szerző

Kisvarga Lajos, Kisvarga Zoltán

Kiadó

Zala-lap Kiadói Kft. Zalaegerszeg

Kiadás éve

2005

Megjelenés dátuma

2005

Kiadás

Első kiadás

Nyelv

magyar

Oldalszám

118

Kötés

kiadói kartonált papírkötés

Borító

A borítón 1848-as fegyverek és a korabeli Magyarország haditérképének rajza található.

Fontos információ a koronavírussal kapcsolatban

Tájékoztatjuk kedves látogatóinkat, hogy a koronavírus miatti rendkívüli helyzetre való tekintettel
a Balatoni Múzeum 2020. március 31-ig bezárja összes kiállítását, látogatókat nem fogad. Bővebb információt itt olvashat.