0

“Sívó ​évek alján” – Történetek az ötvenes évekből

1950-es évekönéletírásoktörténelemZala megye

Az 1950-es évek zalai történeteiből olvashatunk megrendítő élettörténeteket

1 600 Ft

Leírás

Az 1950-es évek zalai történeteiből olvashatunk megrendítő élettörténeteket. Ajánlásképpen is álljon itt a kiadvány fülszövege: “A táborparancsnokot Dreifusznak hívták. Ez volt a csúfneve, mert az egyik lába hiányzott és két mankóval járt. Egy alkalommal a névnapját ünnepelték, így a tábor is kivonult. Hoztak nekem egy csokrot, hogy én köszöntsem fel, mert a legfiatalabb vagyok a táborban. Egy köszöntőt is meg kellett tanulnom. Nem volt lámpalázam, nem okozott gondot. Szóval, mikor a táborparancsnokot lementünk megköszönteni, elmondtam neki a verset. Mögöttem állt száz fő körüli internált nő, előttem a férfiak, talán kétezren, ugyancsak ebből a táborból, csak az ő épületeik az udvar másik oldalán voltak. Átadtam neki a csokrot is. Ő a mankóira támaszkodva a két könyökömet megfogta, felemelt és azt kérdezte: „Te gyerek! Te miért vagy itt?” Akkor voltam 19 éves. Azzal a két masnival még tényleg gyereknek nézhettem ki.” (Részlet Hári Margit visszaemlékezéséből)

További információk

Tömeg 0.317 kg
Méretek 23 × 1.1 × 16.5 cm
Sorozat

Zalai Gyűjtemény

Sorozatszám

HU ISSN 0133-5499

ISBN

963 – 7205 46 2

Szerző

Béres Katalin

Kiadó

Magyar Nemzeti Levéltár, Zala Megyei Levéltára

Kiadás éve

2006

Megjelenés dátuma

2006

Kiadás

Első kiadás

Nyelv

magyar

Oldalszám

167

Kötés

fekete-fehér papírkötés

Borító

A borítón amolyan szendvics-fotó. Az emberfejek sokasága az egyik felvételen. Rajtuk hét arckép. Akiknek sorsát kiemelte a könyv közülük.

Fontos információ a koronavírussal kapcsolatban

Tájékoztatjuk kedves látogatóinkat, hogy a koronavírus miatti rendkívüli helyzetre való tekintettel
a Balatoni Múzeum 2020. március 31-ig bezárja összes kiállítását, látogatókat nem fogad. Bővebb információt itt olvashat.