LogoBalatoni MúzeumBábelhal WebstudioTelepít
00

The Formation of the Lengyel Culture in South-Western Transdanubia

Lengyel kultúraMagyarországneolitikumrégészet

…a vizsgálatok eredményei alapján átfogó és részletes képet alkothattunk a DNY-Dunántúli Kr. e. 5. évezred kezdetén lezajlott történeti eseményekről és természeti környezetükről egyaránt…

9800 Ft

9 készleten

Leírás

P. Barna Judit, a Balatoni Múzeum régésze így vallott kutatásairól, amelyeknek feldolgozásából disszertációja és ez az összegző könyve született:

„A lehetőségek mind komplexebb megismerése céljából az ásatások során a kő- és állatcsontleleteken túl szisztematikusan gyűjtöttünk föld- és faszénmintát is, egy lehetséges környezet-rekonstrukció kiindulási pontjaként.

A különböző természettudományos vizsgálatok, így a kőanyag proveniencia-vizsgálata, a radiokarbon kormeghatározás, az archaeozoológiai és antropológiai vizsgálatok, valamint a környezettörténeti vizsgálatok eredményei alapján átfogó és részletes képet alkothattunk a DNY-Dunántúli Kr. e. 5. évezred kezdetén lezajlott történeti eseményekről és természeti környezetükről egyaránt.

Mindezek fényében megalapozott megállapításokat tehettünk a lengyeli kultúra kialakulásának idejére, helyére, módjára, természetére, tovább a formatív fázis terjedésének irányára nézve is.”

További információk

Tömeg 1,637 kg
Méretek 19,8 × 2,8 × 28,4 cm
Sorozat

Archeolingua

Sorozatszám

HU-ISSS 1215-9239

Szerző

P. Barna Judit

Kiadó

Archeolingua

Kiadás éve

2017

Megjelenés dátuma

2018

Kiadás

Első kiadás

Nyelv

angol

Oldalszám

460

Kötés

keménytáblás

Borító

Antropomorf nőalak (töredék) Bicskei József fotója