LogoBalatoni MúzeumBábelhal WebstudioTelepít
0

The Formation of the Lengyel Culture in South-Western Transdanubia

Lengyel kultúraMagyarországneolitikumrégészet

…a vizsgálatok eredményei alapján átfogó és részletes képet alkothattunk a DNY-Dunántúli Kr. e. 5. évezred kezdetén lezajlott történeti eseményekről és természeti környezetükről egyaránt…

9 800 Ft

9 készleten

Leírás

P. Barna Judit, a Balatoni Múzeum régésze így vallott kutatásairól, amelyeknek feldolgozásából disszertációja és ez az összegző könyve született:

“A lehetőségek mind komplexebb megismerése céljából az ásatások során a kő- és állatcsontleleteken túl szisztematikusan gyűjtöttünk föld- és faszénmintát is, egy lehetséges környezet-rekonstrukció kiindulási pontjaként.

A különböző természettudományos vizsgálatok, így a kőanyag proveniencia-vizsgálata, a radiokarbon kormeghatározás, az archaeozoológiai és antropológiai vizsgálatok, valamint a környezettörténeti vizsgálatok eredményei alapján átfogó és részletes képet alkothattunk a DNY-Dunántúli Kr. e. 5. évezred kezdetén lezajlott történeti eseményekről és természeti környezetükről egyaránt.

Mindezek fényében megalapozott megállapításokat tehettünk a lengyeli kultúra kialakulásának idejére, helyére, módjára, természetére, tovább a formatív fázis terjedésének irányára nézve is.”

További információk

Tömeg 1.637 kg
Méretek 19.8 × 2.8 × 28.4 cm
Sorozat

Archeolingua

Sorozatszám

HU-ISSS 1215-9239

ISBN

978-615-5766-02-2

Szerző

P. Barna Judit

Kiadó

Archeolingua

Kiadás éve

2017

Megjelenés dátuma

2018

Kiadás

Első kiadás

Nyelv

angol

Oldalszám

460

Kötés

keménytáblás

Borító

Antropomorf nőalak (töredék) Bicskei József fotója

Kedves Múzeumbarátok!

Védettségi igazolvánnyal újra látogatható a Balatoni Múzeum. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!