LogoBalatoni MúzeumBábelhal WebstudioTelepít
00

Udvardi Erzsébet

Balatoni Múzeumkiállítási katalógusművészettörténetUdvardi Erzsébet

…Az alkalomra kiadott katalógus színes, a reprodukciók hitelesek, pontos adatokat közöl Udvardi Erzsébet festői pályájáról…

1100 Ft

Elfogyott

Leírás

Udvardi Erzsébet őszikéit – amelynek vásznain már aranyszínű fóliával jelölt a ragyogást, vagy az ablakokon megcsillanó balatoni Napot, az új évezredben is ismerős jó érzéssel fogadták a keszthelyiek.

2003-ban ezt a kiállítást Mádl Dalma nyitotta meg. Az alkalomra kiadott katalógus színes, a reprodukciók hitelesek, pontos adatokat közöl Udvardi Erzsébet festői pályájáról.

A kiadványban jelent meg Petánovics Katalin interjúja. Álljon itt egy idézet ebből a beszélgetésből, Udvardi Erzsébet így vallott akkor a Balatoni Múzeum munkatársának Badacsonytomajon:

„A műterem szinte a a víz fölött van. A Balaton mindig más színben játszik, minden évszakban más. Ahogy a szél megborzolja a vizet, és a fény megtörik a hullámokon, ahogy megremeg a hidegtől, ahogy a nap végigsimítja a jeget, „A ház észak-kelet-délnyugati, hosszában lehet látni a Balatont, így a végtelenség érzetét kelti.”

További információk

Tömeg 0,204 kg
Méretek 25 × 0,5 × 20 cm
Szerző

Petánovics Katalin

Kiadó

Balatoni Múzeum, Keszthely

Kiadás éve

2003

Megjelenés dátuma

2003

Kiadás

Első kiadás

Nyelv

magyar

Oldalszám

40

Kötés

kiadói kartonált papírkötés

Borító

Udvardi Erzsébet festménye a Tomaji öböl látképével