LogoBalatoni MúzeumBábelhal WebstudioTelepít
00
2022. augusztus 5. 18:00 - 19:00 Művészetélőzene

„Mámor a művészetben” ismeretterjesztő program I.

2022.08.05. 18 óra

Fellépők: Szita Gábor (szaxofon) és Tahin Szabolcs (gitár)

Helyszín: Pampetrics Borbár és Szaküzlet

A tudományos munka alapvetően egy „befelé forduló” tevékenység, aminek eredménye a közönség számára hosszú ideig nem látható. Annak érdekében, hogy kapcsolatban maradjunk a látogatóközönséggel és népszerűsítsük magát a tevékenységet, az NKA Magyar Geniusz Program által biztosított támogatásból közösségépítő és ismeretterjesztő programokat is szervezünk. Ennek első felvonása a „Mámor a művészetben” közösségépítő alkalom, ami nem csak a helyi identitás erősítését tűzi ki célul, hanem segíti a kutatáshoz szükséges kapcsolatépítést is.

A program célja: A helyi identitás erősítése. Olyan közösségépítő alkalom létrehozása, ahol a résztvevők megismerhetik egymást és a részvétellel támogatják a térségben tevékenykedő, helyi értéket képviselő bor és pálinkatermelőket, továbbá művészeket.

A helyszín: Egy lokális identitást jelképező hely. Olyan keszthelyi alapítású közösségi tér, ami helyi és környékbeli értékeket vonultat fel az alkoholos italok képében.

A fellépő művészek olyan keszthelyi és környékbeli alkotók, akik beutazták a világot, imporvizatív zenéjük pedig valódi minőséget képvisel, olyan szellemi tudást, amit hosszú évtizedek alatt tökéletesítettek. Saját tapasztalataik alapján mesélnek arról, hogy szerintük mit jelent a „Mámor a művészetben” jelige. A szavak mellett saját zenéjükön keresztül is tolmácsolják gondolataikat.