LogoBalatoni MúzeumBábelhal WebstudioTelepít
00

Politikai küzdelmek Zala megyében a két világháború között II. 1932-1945

két vh közöttlevéltári forrásokpolitikai élettörténelemZala megye

Jelen kötet az 1932 és 1945 közötti időszakból közli Zala megye politikatörténetének legfontosabb forrásait

3500 Ft

Elfogyott

Leírás

A kötet előszavából:

„Jelen kötet a „Politikai küzdelmek Zala megyében a két világháború között” című forráskiadványunk második része, amelynek első kötete 2006-ban látott napvilágot.

Az első az 1918 és 1931 közötti évekből, a mostani pedig az 1932 és 1945 közötti időszakból közli Zala megye politikatörténetének legfontosabb forrásait.

Mivel a második kötet szerves folytatása az elsőnek, minden tekintetben követi annak formai jellemzőit, a kötet felépítését és a források közlési módját illetően. Ugyancsak azonosak a tartalmi és szerkesztési elvek.

Ezúttal is igyekeztünk minden olyan dokumentumot közzétenni, amely érdemi információkat tartalmaz egy jelentősebb politikai eseményről, egy szervezet vagy párt tevékenységéről. Ezúttal sem „válogattunk” a dokumentumok között, hanem – ami a levéltári forrásokat illeti – igyekeztünk minden olyan iratot közölni, amely hitelesen és részletesen számol be e politikai mozzanatokról.

Itt kivételt képez az 1944-es esztendő, mivel a holokauszt zalai eseményeiről „Együttélés és kirekesztés” címmel 2004-ben már jelent meg komolyabb forrásgyűjtemény, ezért ezt az eseménysort ezúttal nem mutatjuk be részletesen.

Reméljük, hogy e két kötet hozzájárul Zala megye két világháború közötti politikatörténetének alaposabb megismeréséhez, és segítséget nyújt majd további publikációk, illetve feldolgozások elkészítéséhez is.”

További információk

Tömeg 0,605 kg
Méretek 24 × 2 × 16,9 cm
Sorozat

Zalai Gyűjtemény

Sorozatszám

HU ISSN 0133-5499

Szerző

Paksy Zoltán

Kiadó

Magyar Nemzeti Levéltár, Zala Megyei Levéltára

Kiadás éve

2015

Megjelenés dátuma

2015

Kiadás

Első kiadás

Nyelv

magyar

Oldalszám

313

Kötés

kiadói kartonált papírkötés

Borító

A borítón Teleki Béla fősipánról 1936-ban készült fotó